s' tips, skaffa sommarjobb


Om sommarjobb!

Vill du skaffa egna pengar? Vet du inte hur du ska göra?
Jag tipsar om mina knep.

♥ Först och främst, tänk ut vad du egentligen vill jobba som, tex fastighetsskötare, inom vården, i någon kiosk eller något annat :)
♥ Om din mamma/pappa har jobb som du är intresserad av, så prata med de först och fråga om de behöver någon på jobbet. Det kanske är skönt att jobba med sin förälder på sitt allra första jobb?
♥ Om de inte kan så är det dags att börja leta, du kan skriva en liten annons till tidningen att du söker jobb ( om du går på gymnasium kan du skriva vilken linje och vilket år du går), och så skriver du kortfattat vad du tycker om att göra på fritiden!
♥ Sedan är det dagas att börja leta jobb, ingenting kommer helt gratis utan man måste kämpa för det. Gå till de jobb som intresserar dig och fråga om de behöver sommarjobbare. TIPS! var alltid snäll och trevlig när du söker sommarjobb, oavsett hru otrevlig personalen kan vara så försök alltid visa ditt glada jag. Om de säger nej på ett ställe, sluta inte leta utan fortsätt att leta! Det finns alltid någon som behöver sommarjobb. Det kanske är lättare för de som är över 18 år, men det är många jobb som vill ha yngre också, det gäller bara att hitta det!

♦ TIPS! Jobba aldrig svartjobb! Kom inte ens på tanken att vilja jobba svart! Vi säger att du får ett svartjobb, att du ska jobba hela sommaren i en kiosk. Du jobbar riktigt bra och äntligen ska du få dina pengar, men nej den som har ansvar för att ge dig pengar behöver inte ge dig pengarna, för du jobbar svart!
Och vi säger att du jobbar på ett byggarbete, svart där också. Du skadar till exempel din rygg, du kommer absolut inte få några pengar för det, för du har jobbat svart och du kan inte få någon hjälp alls!
Det kan hända vad som helst när man jobbar svart och INGEN kan hjälpa dig!!

TIPS! Du som är under 18år och ska börja jobba, tänk på att skriva på en lapp angående skatten. För om du inte gör det, får du betala skatt & det är inte så roligt faktiskt. Så tänk på att skriva på skattlappen varje ÅR du jobbar. Annars får du bara betala onödig skatt som du inte ens ska göra.

Lycka till med att hitta jobb!
Tänk på att alltid ha humöret på topp, så fixar du det!

/ säändr


Kommentarer:



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas endast för oss)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0